Tidlig om morgenen på bursdagen til Anders, dro vi som vanlig av gårde, fra Torp via Schipol til Nice. Vi lurte på om det ble noen gratis sjampis fra flyselskapet. Men nei. Bobler hadde vi dagen før, til lunsj for venner i heimen i Sandefjord. Det får holde.

VILLEFRANCHE

I år hadde vi lagt inn to overnattinger i Villefranche hvor vi bodde på Hotel Provencal etter anbefaling fra Lisa. Der var det helt topp, med kort avstand til gamlebyen og stranda.

Da ble det bursdagslunsj der før vi dro til hotellet. Deilig omelett med tilbehør.
Været var fantastisk: 27 i lufta, og 23 i havet. Dagen etter gikk vi kyststien rundt Cap Ferrat. Bad og lunsj underveis. En super tur på et par timer som anbefales!
På ettermiddagene vandra vi rundt i byen, og om kvelden stappa vi god mat i magen.
Fredag morgen var det tog til Les Arcs hvor Bengt sto klar og kjørte oss opp. Takk!

FEIRING AV ANDERS MED NORDISKE VENNER
var satt til lødagen. Fredag taua vi rundt og bestilte 3 kaker hos bakeren (to ekstra brett med porsjonskaker ble kjøpt fra Intermarché for å ha på lur) og 25 pizza fra L’Italienne. Fire bokser med vin og 100 øl sto klart. Vi håpa det var nok.

Lørdag ankom gjestene til bobler kl 18, og kl 19 var det klart for pizza og drikke. Seinere ble det kaker og kaffe. Folk satt ute og inne. Og stemningen var god. Om det var nok mat og drikke? Jepp. Anders kan glede seg til nok av snacks, øl, kaker og pizza. Det holder garantert til hele ferien. Fryseskap er en utmerket oppfinnelse.


BELLEVUE
er en herlig plass! Men etter 13 år er det stadig noe som må repareres eller byttes. Vi har hatt problem med varmtvannstanken i hele år. I våres prøvde vi å få en rørlegger fra et firma ved kirken til å komme. Men han kom aldri. Nå prøvde vi Brumiclim – det var de samme som løfta bilen på plass i september. Vi besøkte kontoret på morgenen, fikk beskjed at han kom ca kl 14. Og det gjorde han! Bytta noen deler og fiksa problemet. Hurra for Brumiclim!

Det ble meldt fra leietakerne at steikovnen var gått i stykker. Og det stemte. Da var det å troppe opp på Darty for å bestille ny. Der var det tidenes beste selger som med stor overbevisning fikk prakka på oss butikkens dyreste ovn + en ekstra forsikring på 1000 kroner… bare tull. Men da satser vi på at vi har steikovn som varer så lenge vi lever.

SOSIALT SAMVÆR
– hyggelig og deilig lunsj hos Rita og Leif, med etterfølgende boulerunde. Alltid stas.
– fredagsboule med svenskegjengen, med finner og dansker og nordmenn
– deilig lunsj på Park etter sykkelrunde Martinette, Le Thoronet, Saint Antonin, med Bengt. Inger og Margauax ble med på lunsjen
– onsdagspromenad, en flott tur på landet med 10 personer og tre hunder, og Inger lede an. Vi satser på at det blir en onsdagsgreie!
– foodtruckfestval på Ch de Berne, sykkel opp bakveier, og deretter er det å gå rundt for å velge seg mat til lunsj. Der traff vi også på flere fra boulegjengen og hadde en hyggelig lunsprat


PROVENCETRÅKKEN
Turene er over for i år. Vi har hatt syklene til service i Carcès, og en ny sykkel er innkjøpt, en damesykkel. Damesykler er vanskelig å få tak på, det er VTT, racer og elektrisk som tilbys. Men denne så riktig fin ut, og blir sikkert populær for sykkelturenes godt voksne damer.
SYKKELTURER
er stadig på programmet, så sant det er vær til det. Vi fikk med oss en tur til Sainte-Raphaël, med innlagt bad og lunsj.


Dersom det regner, som det har gjort en del i det siste, blir det trim opp alle trappene til byfjellet. Nå meldes det bedre vær, og vi er klare for nye og gamle ruter.

Halve ferien er gått allerede. Det går fort, og vi må nyte alle øyeblikkene.