Som tidligere år dro vi også denne gangen 2 1/2 uke sørover i januar for å få mer lys, sol og varmere vær.

SPANIA
Vi prøvde oss med en omvei om Spania. I – 25 grader dro vi med Ryanair til Alicante. Landa i +15 og sol. Der sto utflytta klimaflyktninger fra Lorgues og plukka oss opp på flyplassen. Etter to fine dager i Denia, ble det to interessante dager i Valencia, før vi dro med tog videre i retning Les Arcs.

I Denia ble vi tatt med rundt på tur og til god mat! I Valencia var vi begeistra for miksen av gammelbydel og futuristiske bygg!

Overnatta i Perpignan og brukte torsdagen på forsinka/kansellerte tog (torsdag er streikedag!) før vi ankom stasjonen og naboen i Bellevue plukka oss opp.

LORGUES
De knappe to ukene i Lorgues fikk oss ut på veiene, på beina og på sykkel. Januar er vinter i Provence, og ulltrøyene var flittig i bruk. Omtrent 0 om natta og opp til 15 varmegrader midt på dagen ble håndtert med lag-på-lag. Lite regn og mye sol, blir til mye utetid.

TURER

Gåturene gikk ute på landet i nærheten av byen. En dag med «dametur», og en dag den fine rundturen ut fra Carcès, mye på akvedukter.

Sykkelturene gikk til St Antonin, Les Arcs og deretter tog til Saint Raphaël, Flayosc og Salernes.

SOSIALT SAMVÆR, MAT OG DRIKKE

Det er hyggelig å ha kjentfolk å være sammen med i Lorgues. Og flotte naboer som hjelper til! Vi er så heldig å være med i boulegjengen, hvor det er flest svensker, men også andre nordiske: både danske, finske og norske. Hver fredag er det boule med etterfølgende aperitif. Et høydepunkt! Ellers har vi hatt folk til lunsj og de finske naboene til et glass vin.

Vi har kost oss med mat og drikke. Det har blitt flere lunsjer i sola. Helt topp.

AVREISE

Godt fornøyd med oppholdet, og tirsdag morgen var vi klar for hjemreise på hjul, skinner, to vinger og hjul. Deilig å komme hjem, heldigvis til litt bedre vær enn det har vært.

I Provence har mimosaen så vidt begynt å blomstre. Våren har kommet, og det meldes om 20 grader.