Varmere, villere, våtere. Det har vi opplevd i Norge i sommer med flere flommer, og i Frankrike har det igjen vært den varmeste sommeren noen gang målt. Som i fjor. Sommeren har vært veldig varm, med flere hetebølger, og temperaturer opp til 40 grader. Det har vi ikke opplevd før.

Vi kom ned onsdag 23.08 til slutten av en runde med hetebølge. Ingjerd og Arne som hadde vært der i flere dager i hett vær, henta oss på stasjonen i Les Arcs. Hjem til Bellevue og innendørssitting med aircondition på.

Torsdag gikk ferden til Ednastranda for «moules frites». På vei ned kjørte vi oss bort da vi fikk tatt av feil ved Port Grimaud. Det ble mange kilometer på alle landeveier som fins der ute, før vi endelig kunne svinge inn til L ‘Esquinade. Damene rakk til og med en kjapp dukkert i Middelhavet. På restauranten traff vi på flere generasjoner Falao. Barnebarnet henta Edna som satte seg ned og lot seg villig fotografere, ga ut telefonnummeret sitt og var skikkelig på tilbudsida! Artig. Tilbake over Le Muy uten kø, og så var plutselig Gregersen på vei til flyplassen.

Lørdag fikk vi med oss vakker korsang i Le Thoronet. Seks solister/korister à capella fylte kirkerommet. Magisk. Seinere på kvelden var det rockekonsert i landsbyen. Mye folk og mye lyd.

Litt arbeid i heimen er det alltid. Vi fikk rydda og kasta i uteboden. Der var det et utall oppblåsbare gjenstander og mye annet rart. Busker og trær fikk også en frisering. Alt ble sortert og kasta på déchetteriet.

Sykkelturer ble det mange av, så klart. Det ble omsnu i været, regnvær i 1 1/2 døgn, deretter oppklarning og deilige 25-30 grader. Perfekt. Vi sykla til badepytten i Salernes, Entrecasteaux/Salernes, om Flayosc mm. Saint-Raphaël til lunsj og bad er alltid på timeplanen. Etter herlige bad og god mat, skulle vi ta toget tilbake 16.45. Men etter lang venting, og mye usikkerhet om toget i det hele tatt ville gå, sykla vi tilbake. Det gikk fint, så vidt hjemme før mørket kom. 9 mil kjentes i legger og lår.

Fin og nyttig samling med noen dansker i sameiet rundt årsmøtet som finner sted i september. Agendaen ble gjennomgått. To punkter er spesielt interessante: forslag om felles opplegg for internet/fiber og solceller på garasjetakene.

Fredag var det invitasjon til boule og lunsj i Cabasse, og siden oppmøtetidspunktet ble satt til kl 10, bestemte vi for å sykle bort. Starta 08.15 og var framme i god tid. Bare det at ingen andre var på boulebanen. Det viste seg at vi var på feil bane, og etter en kjapp telefon med Østen fant vi ut at de andre var like i nærheten. Flott bane i skyggen. Etter deilig aperitif ble det buffet på en thairestaurant. Masse god mat, og vi ble altfor mette. Godt å sykle av seg litt kalorier på vei hjem.

Da gjensto det bare å rydde og vaske. Det tar alltid litt tid, så vi fordelte det på flere dager. På lørdag, avreisedagen, planla vi å kjøre til Biot for lunsjstopp, men det var så mye trafikk at vi kjørte til flyplassen. Familie kommer nemlig dagen etter, og da var det greit for begge parter at bilen ble kjørt dit. KLM via Schipol til Torp er jo greit, men det var MYE turbulens på begge strekninger. Deilig å lande på Torp, finne fram syklene og dra hjem i nattemørket.

Gleder oss allerede til neste opphold.