TO TRÅKK

Det nyopprettede sykkelturfirmaet: Provencetråkken har unnagjort de to første turene, med ei ukes mellomrom: i slutten av april og i begynnelsen av mai.

På forhånd hadde vi gjort mye research, tråkka opp og ned mange veier for å finne den beste ruta: variert, små landsbyer, ikke for kupert, ikke for mye trafikk. Og ikke minst finne trivelige rasteplasser for lunsj. Det var stor begeistring da vi hver dag fant et sted ved ei elv eller en foss.


Vi var veldig usikre på hvor lang tid vi kom til å bruke på turene, men siden etappene er forholdsvis korte, hadde vi god tid til å stoppe underveis for å se på ting, ta en kaffe/øl/vin, eller rett og slett ta en pustepause og nyte naturen.


Overnattingsstedene falt også i smak og var typisk ulike: borghotell, minihotell, b&b ute i olivenlunden og herskapshus i landsbyen.

Etter to turer har vi lært mye. Det grøvste er bra, men noen justeringer blir det helt sikkert. Moro har det vært, og vi tenker tre turer neste år også. Ta kontakt for mer info.
Følg oss på facebook og på hjemmesiden:

https://m.facebook.com/sykkelturprovence/

https://syklingprovence.wordpress.com/

TO SJUKDOMMER

Det som ikke var så morsomt var at Anders ble sjuk, først med halsbetennelse og deretter helvetesild. To turer til lege og en bærepose med medisiner.
Det ble litt ugreit for tur nr 2. Men han greide å kjøre bagasjen og handla til lunsj, Kirsti sykla og ordna resten. Så det gikk fint, også takket hjelpsomme deltakere som slepa mat og stoler til lunsj. Men vi lærte da at vi må ha backup hver gang i tilfelle en av oss, eller begge ikke kan gjøre en jobb. Takk til Kolbjørg som uoppfordra tilbød assistanse!

BESØK

Koselig besøk i midten, av Yr som var med på første tur, og Gudmundur som kom fredag. Hjem på 1. mai som var tirsdag. Vi fikk med oss tur til kyststien, sykkelturer, bl.a. Til Flayosc med innlagt lunsj. Været var vekslende, men sort sett bra.
I løpet av noen uker har vinstokkene gått fra nakne stokker til bladrike vekster. Iris i blått og hvitt og røde valmuer pynter grøftekantene.
Nå gjenstår ei uke med litt ordning og fiksing, sykling (antakelig mest på Kirsti), og avslapping (mest på Anders).