Endelig var det tid for tur uten store bekymringer for korona. Riktignok måtte vi fylle ut et skjema på nett for innreise til Frankrike, og vi måtte ha godkjent koronasertifikat, men ingen sjekk i det hele tatt ved ankomst Nice.

Alltid herlig å komme fram til Maison Bellevue, kjøre ut bilen fra garasjen, laste inn varer fra Intermarche og fylle opp kjøleskapet.

PÅSKE

Denne gangen ankom vi tirsdag før påske, 5 april. Endelig skulle søstera mi og familien komme på besøk, med tre tantebarn med kjæreste og venninne. Det eldste tantebarnet og venninna leide en liten leilighet via airbnb, i “kirkegata”. Den var i tredje etasje, var enkelt utstyrt, med hadde alt de trengte. Stas å bo i et byhus! Resten bodde hos oss.

Det ble deilige, lange frokoster med godsaker fra bakeren, biltur og lunsj til Cotignac, noen dro til Monaco for å se på Casper Ruud, tirsdag var det marked og rundtur i gamlebyen, og siste dagen ble det sykkeltur med piknik og omvisning/vinsmaking på Ch de Mentone. Og grill av de gode pølsene så klart. Bra vær. Veldig trivelig!

PROVENCETRÅKKEN

Etter lang koronapause var det endelig klart for tråkketurer igjen. Hele tre turer, med ei ukes “fri” mellom hver. Turene gikk veldig fint, ingen skada seg, ingen ble syke. Og så mye skryt som vi får. Takk! Det er så moro å vise stadig nye folk, livet ute på landet i Provence. De små landsbyene, kulturlandskapet, maten og vinen.

Denne våren fikk vi regnbyger på alle turene. På tur 1 striregna det hele ankomstdagen, og litt neste formiddag. På tur 2 striregna det på søndagen så vi måtte spise lunsj under tarpen, og et par andre dager nådde vi så vidt fram før regnet kom. Tur 3 begynte med 35 grader lørdagen. Heldig det var kort tur den dagen. Deretter ble det fin temperatur og bare 10 minutter med regn ankomst Lorgues. Resten av dagene var det fint vær, på alle turene.

Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på det nye overnattingsstedet i Cotignac. De har visstnok enda flere rom, så vi har allerede sendt forespørsel for neste år. Chambre d’hote i Lorgues var også fint, litt annen stil, mer som et hotell, fine rom og supert uteomådet. Men det var den monsterbakken opp da… Veldig lang og bratt bakke opp, deretter litt ned, før det kommer enda en bratt bakke. Da ble det litt kjøring for reiselederne, att og fram for spising i byen. Ville gjerne hatt overnatting litt nærmere sentrum, med så langt har vi ikke funnet noe annet som også har plass til alle.

Vi har allerede mottatt flere påmeldinger for turene i 2023. Det er moro.

Les mer på:

VÅREN I PROVENCE

Vi hadde noen friuker mellom sykkelturene. Venninne ble noen dager etter tur nr 1, og vi hadde to fine gåturer, en med utgangspunkt i Salernes, den andre fra Le Muy. Begge fant vi i Alltrails.

Våren er vakker i Norge, og den er vakker i Provence. I begynnelsen av april sto vinstokkene nakne, men i løpet av få uker var snart stokkene kledd i lysegrønne blader. Trærne blomstra på bar kvist, og valmuene spredte seg på engene.

Vi har fått med oss boulefredager, hatt gjester på 17. mai, vært på lunsj hos andre, og så har vi sykla i mange retninger med innlagt lunsj og bad i havet.

Kalkrenseren fungerer ikke. Rørlegger ble bestilt, men han har ikke klart å fikse det før vi dro. Nå har vi oppgitt kode til nøkkelboksen og håper han ordner opp. Neste leietaker kan ordne med betaling.

Før avreise har vi pussa vinduer, skrubba gulv, kutta utebusker og luka.

Ha et fint opphold til dere som kommer snart.