Januar kom med mye smitte, både her og både der, men vi tenkte, vi drar. Med tre doser og eget husvære, burde det være greit å unngå smitte. Møte folk utendørs og på med maske i butikken. Det gikk så fint så, ingen av oss ble smitta.

Vi hadde i utgangspunktet sett for oss 2 1/2 ukes opphold, da har vi fått tatt kverken på det meste av januar og fått store doser med mer dagslys og sol. Så dro plutselig Kirsti hjem ei uke før tida pga ei tann som verka i flere omganger. På flyet hjem verka det ikke lenger, og tannlegen fant ingenting. Sånn var det. Heldigvis var det fint vær i gamlelandet også.

Vi var så heldige at de finske naboene var hjemme. De henta oss på stasjonen og satte på varmen kvelden før, for i januar er det vinter i Provence. Da er det godt å ha varmepumpe som sprer varme fort, i tillegg til de elektriske ovnene.

Anders ble ei uke til og kosa seg videre i det fine været.

SYKKELTURER

Været var virkelig superbon hele tida! Kjølige netter, ned til minus 3, men strålende sol opp til 15 pluss midt på dagen. Vi fikk sykla litt midt på dagen og la inn lunsjemiddag i den deilige sola.

Over bilder fra turen til Flayosc. Under bilder fra sykkelturen til Salernes.

KYSTTUR

Obligatorisk er også en tur til kysten, til vår favorittby Saint-Raphaël. Vanligvis sykler vi ned og tar syklene med på toget tilbake, men nå var det såpass kaldt om morgenene at vi kjørte ned. Vi parkerte på Base nature, Frejus, og gikk langs kysten til Saint-Raphaël. Sola skinte ustoppelig, og vi dumpa ned på den restauranten vi fant forrige gang, med ok moules au curry.

GÅTURER

Siden det var såpass kaldt om morgenene, tenkte vi at vi ville teste ut Alltrails, en nettside og en app hvor du får forslag til turer, i nærheten av deg, og andre steder, til og med i Norge.

https://www.alltrails.com/

Først testa vi ut en rundløype ut fra Entrecasteaux. Den gikk rundt på en kolle, litt oppover i starten, så fulgte vi den inn fra toppen til et utkikkspunkt som skulle være så fint. Men det var det ikke. Som i Norge var det helt igjengrodd, og vi skimta så vidt noen jorder lengre bort. Videre var det i et åpent lende hvor vi tok nistepakka, også i sola. Tilbake igjennom skogen til sentrum. Fin tur på ca 6,5 km.

Den neste turen gikk ut fra Carcès. Først langs noen asfaltveier med lite trafikk. Så bar det inn i skogen forbi en foss, deretter langs akvedukter og gjennom skogen ut til sjøen ved Carcès. Der nøyt vi igjen deilig sol mens vi gikk langs sjøen. Etter å ha gått mange kilometer på flate stier, gikk det nå oppover til et høydedrag, deretter nedover inni skogen til vi igjen kom til en ny akvedukt som vi fulgte helt inn i sentrum. Dette var en skikkelig fin tur, på ca 11 km. Den turen brukte vi 3 1/2 time på, og ved ankomst sentrum ble det en øl før retur.

Det fine med Alltrails er at du hele tida vet hvor du er i forhold til løypa. Du setter på stedstjenesten, og den blå prikken følger med. Anbefales!

BILEN

Bilen er praktisk, spesielt i forbindelse med Provencetråkken, men også ellers, særlig når vi skal handle inn mye. Denne gangen fikk vi problem med vinduviskerne, dvs det kom ikke noe vindusspylervæske. Så da var vi innnom verkstedet Amadei like nedi gata til Draguignan. De fant fort ut at det var lekkasje i pumpa, fikk bestilt ny, og etter et par dager var den på plass!

PROVENCETRÅKKEN

Vi har satt opp tre turer til våren, en sist i april, og to i mai. Vi håper og tror på at disse kan gjennomføres. Deltakerne på de to første turene har for det meste bestilt, eller tenker på snart å bestille flybilletter. På den siste turen i mai er det nå fire deltakere, så vi må få inn i hvert fall to til. Vi avventer litt med å reklamere for den.

Vi har hatt et problem med å finne overnatting i Lorgues etter “Maison de midi” stengte dørene. Vi fant et annet herskapshus med nok rom, rett på utsiden av byen, men dette er også nå solgt og gjort om til ukesutleie. Men etter mye research har vi nå funnet et chambre d’hotes med fem rom, hvor det er plass til alle. Det ligger 1 1/2 km fra sentrum, men det er gatelys omtrent hele veien. Anders var på befaring og har gjort avtale med eierne, pluss betalt depositum. De kan også lage middag til oss. Vi tror dette blir bra!

Da er det bare å glede seg til neste tur som bli rett før påske. Da skal de siste avtalene gjøres, og forhåpentligvis får vi besøk av søster med familie i påska.