Nå var det nesten ett år siden vi hadde vært nede og sett til leiligheten og hagen i Bellevue, og det var på tide å ta en tur, selv om Erna helst vil at vi skal holde oss hjemme.

Kirsti dro 21 mai med ett stikk, Anders venta på stikk nr 2 og kom etter 31. mai. Omstendelig reise med mange papirer og PCRtest. Kirstis rute: Torp- Bergen – Schipol – Nice, nede 22.30 etter lockdown. Ble henta av hotellet, tog neste dag, plukk-opp i Les Arcs, og endelig framme. Anders’ rute: Overnatting Gardemoen pga tidlig reise, Oslo – København – Stockholm – Nice, tog til Les Arcs og plukk-opp der.

Herlig å være framme. Bortsett fra maskebruk var livet nesten som før. 9.06 kom flere lettelser, bl.a. portforbudet gjaldt da mellom kl 23 og 06, og restauranter kunne servere både ute og inne. I slutten av juni blir de aller fleste restriksjoner borte dersom smitten er på et akseptabelt nivå. Det tror vi på, mange er nå vaksinert, og smitten faller!

Kirsti jobba i hagen helt til Anders kom ned, og det ble 12 sekker på dechetteriet. Alt så greit ut ellers. Vanningsanlegget fungerte heldigvis, vi bytta i fjor.

Vi har også jobba med Provencetråkken. Vi skulle finne to nye overnattingssteder. I Lorgues fordi “Maison de midi” er solgt, og i Cotignac hvor «hytta på landet» er blitt ukesutleie i stedet for chambre d’hotes.

Det er en del research for å finne de beste stedene. De må ha rom som passer, helst ikke være for langt fra sentrum, hyggelig vertskap osv. Mer info på Provencetråkkens facebookside.

Det var mange kjente som ikke var her nå pga koronasituasjonen, men noen har vi møtt, først og fremst den herlige boulegjengen! Fredager med boule og apero er topp! Dessuten var vi med og feiret et av medlemmenes 70 årsdag med aperitif i hagen og deilig mat på La Voute! Middag hos nordmannen oppi gata og middag i Cotignac med kjentfolk har vi også fått med oss. Heldige oss.

Vi har sykla hit og dit, så klart, i det vakre landskapet. Oppover, bortover, nedover. Spist godt og drukket nok rosévin.

Hjemturen gikk greit. Vi dro inn dagen før pga tidlig avreise, tok hurtigtest på flyplassen, gikk på trikken til sentrum og spiste god middag der, før nattinatti på hotellet. Tidlig avreise 06.30 hvor vi gikk i nattas mulm og mørke kl 04.30 til terminal 2. Kjapp mellomlanding i Amsterdam, og ankomst Oslo 11.05! Da begynte køene: til passkontrollen hvor vi også måtte vise entrynorway og vaksinepasset. Deretter hurtigtest for alle før vi ble sluppet ut i verden. Tre dagers karantene og ny test på meg etter tre dager. Anders er fullvaksinert og en fri mann og kan gå i butikken.

Satser på at neste tur blir enklere, EU vaksinepass er like om hjørnet.