EN TRÅKKETUR UNNAGJORT
i bra vær og med supre deltakere. Søndagen var det sur vind og tungt i motbakkene. Deretter stilna vinden, og det ble ca 20 grader. Det var kaldt om nettene, så ulltrøya ble flittig brukt hver morgen. Men regntøyet ble liggende i sekken.

Det meste gikk «på skinner». Bortsett fra søndag morgen da bilen ble låst med nøkkelen i tenninga. Heldigvis var naboen på ferie i Bellevue, og han forsynte oss med ekstranøkkelen. Hurra! Deltakerne sykla, og det ble drukket og spist. Til tross for trimminga ble nok ingen slankere etter denne turen heller. Og alt var «dasamlegt» i følge islendingene.

Naturen viste seg fra sin beste side:

FERIE og DAGLIGLIV
blir det på oss før, mellom og etter sykkelturene. Da blir det sykkelturer i alle retninger, gjerne med innlagt piknik, eller lunsj i en eller annen liten landsby.


Vi tenker på å legge inn aircondition/varmepumpe og har fått anbud fra Brumiclim. Planene var å få installert det mens vi er her i våres, men så må vi altså søke Generalforsamlingen i Bellevue om lov. Det burde vi ha tenkt, men det gjorde vi altså ikke. Assemblée générale er i slutten av juni, så dermed blir det ikke noe klimaanlegg før på ettersommeren/høsten.

Anders har satt opp flere hyller i garasjen for oppbevaring. Helt supert!

HELLIGDAGER I MAI er det mange av i Frankrike også.

1. MAI = Journée internationale travailleurs, Fête du travail

blir markert med politiske opptog, som i Norge. I år var man spent på om de gule vestene skulle lage bråk, spesielt i Paris. Politiet møtte mannsterkt opp for å holde styr på massene. De fleste av de 28 000 demonstrantene oppførte seg ordentlig, men det kom til sammenstøt, og ca 40 ble såret, og over 300 ble bøtlagt.

Ute på landet går det fredelig for seg. En hyggelig 1. mai-skikk er at man gir hverandre liljekonvaller. I Frankrike mener man at en kvist med liljekonvall med 13 bjeller vil bringe lykke. Hvert år produseres det 60 millioner liljekonvaller, og disse selges individuelt, eller i krukker. Det aller meste blir høstet i Nantesregionen, resten kommer fra Bordeaux. Over alt på denne dagen står det folk og selger konvaller, på gater, på torg, på ulike plasser.


8. MAI, frigjøringsdagen

er helligdag i Frankrike. I alle byer og landsbyer blir denne dagen markert med opptog, taler og kransnedleggelse ved minnesmerker fra krigen. I Lorgues var det oppmøte ved rådhuset, deretter tog til General Charles de Gaulle-plassen hvor statuen står. Så var det tid for taler, utdeling av heltemodige kors, blåsing i trompet og blomster på minnesmerket.

FOOD TRUCK FESTIVAL på Chateau de Berne er alltid hyggelig å få med seg. Mange biler selger det meste av mat: sushi, mexikansk, vietnamesisk, pizza, pannekaker mm. Og så selger de vin fra slottet, så klart, på glass og flasker. Folk sitter over alt på plenen, eller ved de få bordene, og koser seg med mat, mens de lytter til den levende musikken.


VÆRET har vært greit, kalde netter og varme dager. Fra helga skal det bli varmere, og enda mer sol. Det blir topp, særlig for neste tur med Provencetråkken!

Naturen varter stadig opp med nye blomster i grøftekantene, og det er en fryd for øyet når man sykler rundt i landskapet.