FAMILIE
Høstferien, uke 40, er skoleferie, og Magne og Cecilie og barnebarna takka ja til å tilbringe den i Maison Bellevue. Bestemor og bestefar ville gjerne komme midt i uka for samvær og barnepass. Opprinnelig opplegg var at Carsten og Anita skulle kjøre bilen til flyplassen, og Magne skulle plukke den opp. Men bilen var ikke til å rikke, dvs batteriet var muligens dødt. Dermed ble det leiebil på Oslofolket, og vi andre håpa på at nytt batteri kunne gjøre susen.

Det stemte! Heldigvis.

Da ble det kjæresteferie på de voksne, i Saint Raphaël mens Kirsti og Anders tok seg av barnebarna. Stas! Opplegget var klart: vi skulle på klatreparken på L’Arnaude. Men skrekk og gru, utenom sesongen var den bare oppe i helga. Da måtte vi legge om planene. Lorgues har en flott lekeplass for barn i mange aldre. Treningsapparater og andre innretninger ble utprøvd i flere timer, og vi la inn en ispause i byen. På ettermiddagen ble det aktiviteter i bassenget.
På fredagen møttes alle i Les Arcs til lunsj. Den tok vi på creperiet i sentrum. Gode salater til de voksne og pannekaker til barna. Nadia valgte pannekake med nugatti og krem! Det må være toppen av lykke!Lørdag var det hjemreise for familien. Takk for hyggelig samvær!

MAISON CALME

Maison Calme er solgt, og vi hadde fått en dato for siste mulige møte: mandag 16. oktober. Vi dura bort og tornadoen feide rundt både ute og inne. Men så ble det ikke akkurat sånn. Dagene kom og gikk, ikke noe møte ble avholdt. Siste møte er utsatt foreløpig til tirsdag 24, oktober. Fortsettelse følger.

Søndagen sykla vi til Chateau de Berne for matvognefestival. Der var det mat av alle slag. Vi hadde avtalt å møte Kolbjørg og Sivert der, men det varte og det rakk. Bil er ikke tingen akkurat sånne dager. Da ble det et lite glass hos oss etter hvert. Hyggelig.

VENNER PÅ BESØK

Endelig var det tid for at Gyrid og Arne skulle komme på besøk i den nye leiligheten! Buss til Vidauban og henting til sein lunsj. I fantastisk vær.

Vi har sykla på jernbaneveien til Flayosc og Salernes, med innlagt lunsj.


Vi hadde også en herlig tur til Saint Aygulf. Tur langs kyststien og lunsj etterpå. Og to bad!


Tur til Saint Jaume og Dolmen sto også på programmet. Først 4 km sykkeltur, deretter 5 km gåtur. Og piknik i vinåkeren med pai og salat. I nydelig vær. Det blir ikke stort bedre.


Litt konkurranser ble det også. En runde med vinspillet, og ikke minst boule. Vi trena to ettermiddager i forkant av fredagsboulen for å være litt forberedt. Denne banen er fin, men veldig annerledes enn den i Sandefjord!.

Fredagen kom og 24 deltakere stilte på boulebanen. Damene tapte begge kampene. Men det var temmelig likt da! Mannfolka gjorde det litt bedre.

Mye god mat og drikke er fortært, både i heimen og på restaurant. Siste kveld med gjengen ble tilbragt på Le Four hvor alle spiste kalv i soppsaus. Deretter diverse desserter, med digestiv som avslutning. Nam alt sammen. Alt for mette ramla vi hjem og havna snart i seng.

Etter ei snau uke forsvant gjestene til Nice. Takk for hyggelig selskap! Og velkommen igjen.