VARMT

Denne gangen ble det sommertur til Lorgues i 1 1/2 uke, fra 31. juli til 11. august. Det er deilig å kjenne på ordentlig varme, skikkelig sommer, som det er i juli og august. Og det ble det virkelig. Denne gangen var det flere dager med 40 grader. DET er varmt det! Men det går det også, man må bare innrette seg. Ta det med ro midt på dagen, unngå soling og legge fysiske utskeielser til tidlig om morgenen. Var Matin skrev stadig om “caniculen” – hetebølgen som ga oss temperaturer på 5-8 grader mer enn normalen.

BADING

ble det derfor mye av. Vanligvis sykler vi til kysten, men denne gangen hadde vi bil siden vi også skulle på handletur i Puget. 26 i vannet burde ikke skremme noen vassfiser!


Her er Anders på stranda i Frejus. Vi slukker tørsten med masse vann og cola siden svetten renner konstant. Vi spiste lunsj over broa, ved havna. Der hadde de veldig gode moules frittes. Vi hadde curry-varianten. Dit skal vi flere ganger!


Vi fikk en favoritt “løype”: jernbaneveien til Salernes med opphold under trærne og bad i den oppdemma elva. Vannet pleier å være iskaldt, men holdt nå over 20 grader! Her er vi utstyrt for en slik utflukt:

Mye skygge, både oppover og nedover denne sykkelveien. Perfekt i varmen!

Typisk familiested med masse unger som fryder seg i vannet.


Midt på dagen dukka det plutselig opp en liten kafe som solgte kaldt drikke, kaffe og te, pannekaker og vafler!

En av dagene spiste vi lunsj på torget i Salernes. Smakte riktig godt!

På ettermiddagen var det så varmt på terrassen at vi måtte ta i bruk vifta. Det hjalp veldig det!

Badebassenget i Bellevue fikk også mange besøk av oss. Det måtte være nesten 30 grader, og var sånn sett ingen særlig avkjøling. Men herlig er det!

ARRANGEMENTER I BYEN

er det virkelig mange av i juli og august. Konserter ved forskjellige restauranter, kveldsmarkeder, tirsdag og fredagsmarkeder, ulike markeringer. Noen ganger blir det arrangert konserter i regi av kommunen. Gratis. Vi hørte på disse størrelsene som vi ikke husker navnet på. Stor stas var det blant publikum:

Det var en kafe der også. Ble ikke robba av de prisene heller:

MAISON CALME

Den store nyheten er at gamlehuset i Hameaux de Provence endelig er solgt! Av Carole fra Dr. House. Hurra! Før vi reiste ned hadde vi mye jobb med å samle sammen dokumenter, skanne dem og sende dem. Da endelig Procurationen for salg var i orden, måtte vi først til Sorenskriveren i Sandejord, deretter til Fylkesmannen i Vestfold i Tønsberg for “apostillen”.

Det var egentlig avtalt at Magne skulle være til stede på møte for kontraktsunderskriving, men det tok lengre tid enn venta. Så vi var sjøl til stede på dette møtet som fant sted hos Notaren, 2. august. Kjøper er franskmann og tenker på å leie ut huset. Han var meget begeistret, spesielt for det grønne bordet!

Etter vi kom hjem er flere dokumenter skanna og sendt. Det som gjenstår er at vi må ha service på gassopplegget, og det skal Anita og Carsten få ordna for oss. Da avventer vi etter hvert dato for overlevering av nøklene. Det blir i begynnelsen av oktober, og det passer jo bra!

BESØK

De siste dagene fikk vi besøk av Arne G. og Ingjerd. Skikkelig koselig. Vi henta dem på flyplassen. Deretter dro vi rett til Saint-Aygulf for lunsj, kyststi og bading. Det var varmt, men ikke så varmt som det hadde vært. Deretter falt temperaturen til ca 30 grader.

Dagen etter ble det utflukt til badepytten i Salernes og kveldsmarked i byen. Og dagen etter DER var det bursdagen til Kirsti, og siden hun da ble 66 og kunne gjøre som hun ville (som hun alltid har gjort), ble det invitert til en sykkeltur om Sauve Clare med sjampis-lunsj ved elva. Supert! Om kvelden ble bursdagsbarnet med følge spandert på deilig middag på Aux de Fontaines. En topp dag!Tidlig fredag morgen plukka vi opp Rita som også skulle hjem til Norge, kjørte bilen til flyplassen, som deretter Bengt tok med seg tilbake til Lorgues. Praktisk opplegg.

Veien hjem gikk som vanlig, via Amsterdam. Denne gangen med noen timers venting. Vi dro inn til sentrum og rusla langs grachtene. Landa på Torp kl 23, sykkeltur hjem i natta i bra vær, og i hus før midnatt.