Mai kom med litt kjølig og ustabilt vær, fortsatte med bedre vær, og de siste to-tre ukene har sola skint varme grader i hele Provence – opp til 30 grader.

SYKKELTURER
blir det derfor mange av. I alle retninger i det vakre vårværet. Gyvelen lyser gult mellom det grønne og valmuene dukker opp både enkeltvis og i sånne mengder at vi må bare stoppe og se.

Turene gikk til:

– Flayosc
– Tourtour, Ampus
– Carcès, Cotignac, Salernes, flere varianter
– Le Thoronet, Entrecasteaux, flere varianter
– St Antonin
– Ch de Berne
– Saint-Raphaël

Underveis stopper vi for piknik eller lunsj på restaurant. Årets første bad ble i Frejus/ Saint-Raphaël. 19 grader og herlig forfriskende!

Anders har oppdatert sykkelbeskrivelsene, både de som gjelder i Bellevue, og de som skal være etapper i Provencetråkken. Kirsti har arbeidet med nettsidene, og sammen har vi funnet de smarteste rutene.

BELLEVUE
er en deilig base, med gode senger, kjøleskap med fristende innhold og svømmebasseng.
Det er alltid noen å ordne med, noe som ikke funker. Sånn var det denne gangen også:

-> Bassenget har fått nytt bunndekke, men var visstnok lekk (?) og vannet måtte tappes ut. Forbedringer ble gjort, og nytt vann kom inn. Det tok ikke lang tid før sola varmet opp vannet til flere-og-tyve grader. Ikke dumt med noen runder etter varme sykkelturer.

-> Vanningsanlegget fungerte ikke, så vi oppsøkte Jardineriet for å melde problemet. Vi kjøpte ny dings der for to år siden, og garantien gjaldt fortsatt. Etter litt venting ankom hjelpen og avslørte problemet: en liten ledning som hadde løsna. Den ble lodda, og vannet strømmer nå ut tre ganger i uka, som det skal gjøre!

-> Anders er handyman og har laga en hems i garasjen. Der har vi plassert sykler mm. Strålende!

-> Albert kom og fiksa flisene på terrassen som gikk i stykker i vinter da en parasollfot datt ned. Anders prøvde sjøl, men hver gang ei flis løsna, gikk naboflisa i stykker. Noen ganger må man be om hjelp. Vi var også så heldige at vi fikk tak i fliser som var nesten like! Flaks.

-> Speil i gangen sånn at man kan sjekke antrekket på vei ut.

-> Ny list på dusjen på store badet.

-> Loppemarkedet ble besøkt. Flere glass er nå på plass i skapet, og fem bilder har fått plass i gangen.

-> 17 sekker med hageavfall er kjørt bort.

HAMEAUX DE PROVENCE
venter på en potensiell ny eier. Markedet har bedret seg, og det har vært flere og sett på den. Ikke noe salg så langt. Vi har rydda og ordna litt mer der, mala muren på innsiden, og Anders har reparert muren på utsiden. Stolpen på parkeringsplassen var kjørt ned så Anders måtte grave nytt hull, støpe, og sette den på plass igjen.

MAT OG DRIKKE OG SOSIALT SAMVÆR
har det blitt litt av, som vanlig.

Vi var heldige og kom med på eventet: “Wine and dine” som Anita og Carsten sto for på Maison de midi. 6 retter og 6 viner fikk plass i magen. Litt dårlig akustikk i kjellerlokalet, ellers topp.

Bengt og Inger har vært hos oss, og omvendt, til middag. Og vinspill. Alltid hyggelig!

Vi hadde Lars og Ellen og Rita og Leif til lunsj, og det ble en trivelig og lærerik stund. Vi diskuterte oss gjennom presidentvalget og kandidater. Alle var samstemte om hvilken vi IKKE ville ha. En av gjestene demonstrerte sitt talent vedr pynting av kaka og kaffen. Ikke alle var like begeistra for mengden.

Søndager foregår det ofte noe på Chateau de Berne. Vi sykla bakveien opp og fikk med oss “Dagen for mattrucker”. Lettvint lunsj til toner fra orkesteret som var plassert på podiet i vannet. Artig!


Vi fikk med oss vinmessa på Espace de Mitterand. Man kjøper et glass for 5 euro, og så kan man gå rundt og smake på vin fra gårder i distriktet. Vi dro med oss en rødvin fra Clos D’Alaris og en musserende rosa fra Roubine.

Carsten og Anita var innom på et glass vin, samtidig som de sjekka leilighetene. De kan vaske dersom noen ikke ønsker å gjøre det sjøl.

Hver fredag deltar vi på svenskenes boule. Stas! En fredag ba Josian og Stafan til påfølgende lunsj. God mat og drikke i vakre omgivelser!

Vi var også innom Anita og Jan-Eric i Cotignac. Huset lå oppover i høyden med super utsikt! Varme og kalde drikker ved bassenget var topp før sykkelturen tilbake.

Vi har ikke glemt de gode vaflene hos Rita. Nam!

NYE RESTAURANTER i byen, dvs nye eiere og nye navn:

– Chez Vincent er omdøpt til Chez Flo
– Bistrot Gourmet er omdøpt til Chez Ludo

Ellers spiser vi for det meste hjemme. Mye gode råvarer å få tak i. Og mye godt å få kjøpt hos bakeren. Lettvint og god lunsj med quiche og salat.

HØYSOMMER i Provence –
du merker når den er der. Tidlig morgener med sol på vinduet, fugler som konkurrerer om den fineste morgenmelodien, lukta av solkrem, svette kropper på vei oppover bakker som lengter etter kaldt drikke, våte badedrakter, søte blomsterdufter, grillos som skjerper appetitten, kald vin i duggete glass, myggen som har våkna til liv og gir deg årets første stikk. Joda. Sommeren er på plass og har tenkt å bli der ei stund!

DAGEN FØR AVREISE
blir det rydding og vasking og sjekk av ting og tang. Rita kjører oss til toget som går 9.58. Håper vi. Det er nemlig ingen selvfølge. Ansatte i det franske jernbaneverket streiker OFTE! Vi sjekker SNCF’s nettsider og håper det beste!

5 uker i Lorgues har vært herlig, men nå savner vi venner og familie og gleder oss til å komme hjem.

Og så regner vi med at utsikten fra terrassen er annerledes neste gang vi kommer. Det bygges nemlig 50 leiligheter på andre siden av veien. Da må verdens største heisekran komme og hjelpe til.