AVREISE

25. april dro vi av gårde fra Gardemoen,(takk til Veslemøy og Trond for hyggelig samvær og overnatting!) sammen med Lisa og Aud. Dagen før var det kaos på flyplassen: snøen lava ned, og det var mange kanselleringer og forsinkelser. En titt ut av vinduet på natta viste at vinteren ikke ville slippe taket, og vi innstilte oss på forsinkelser. Men snøværet ga seg, opphold ble det, rullebanen var ferdig måka, og vi kom oss av gårde. Omtrent til tida. Det rare var at i fjor på akkurat samme dato, var det snøkaos på Torp! Vi får ligge unna denne datoen heretter.

Vi landa 20 minutter etter planen og belaga oss på å vente 1 1/2 time på neste tog. Men på terminal 1 er det ikke passkontroll, så vi fant ut at vi skulle prøve å rekke toget vi opprinnelig hadde sikta oss inn på. Gjengen spurta bortover, ankom St Augustin med blodsmak i munnen, Anders kasta seg over automaten for å kjøpe billetter, men DER kom toget, og vi hoppa inn. Uten billetter. Det kom heldigvis ingen kontrollør, og vi skulle bytte i Antibes, og derfra kunne vi dra videre med papirene i orden! Ankomst Les Arcs sto Bengt klar og transporterte oss til Bellevue! Herlig å komme fram, skjenke opp i et glass rosé, senke skuldrene og la ferien begynne!


VÆRET

har vært litt opp og ned, litt ustabilt, med regn og kaldt en dag, overskya, litt vind, men også mye deilig sol som har varmet vinterbleke kinn. Vi har vært på farta hver dag, til fots, på sykkel, eller med bil.

TURER

PÅ SYKKEL rundt Aumedes, St Beatrice, St Antonin, Sauveclare. Med quiche og drikke i sykkelveska til innlagt piknik i olivenlunden.

Naturen er på sitt vakreste med alle nyanser av grønt, valmuene ber om oppmerksomhet, blomster og buskvekster kaprer om luktesansen, og vinstokkene lover å gjøre sitt beste for den kommende vinhøsten.


GÅTURENE har vi lagt til “toppturen”, på byfjellet, og til runden i St Jaume. Denne gangen fant vi ikke Dolmen. Har de flytta på stien? Men en fin runde ble det, med innlagt piknik på en steinbenk i St Jaume.

BILTUREN til Tourtour og Flayosc gikk i 10 sure grader og regn. Vi rusla rundt i begge landsbyene og så mange vakre bygninger, fontener og blomster.Fra Tourtour dro vi til Flayosc og spiste lunsj, og deretter viste Lisa oss kanalen rett bak torget. Artig, den kjente vi ikke til!

1. MAI

spiste vi deilig lunsj på Aux 2 fontaines: kalv med tilbehør, dessertbuffét eller ost, med et valgfritt glass og kaffe til 17 euro. Anbefales! Anders kosa seg med flere turer til kake- og dessertbordet!

På ettermiddagen var vi på konsert i den lille kirken St Anne. Fløyte og harpe med musikkstykker fra romantikken. Vakkert! Konserten var en av flere i en konsertrekke i de små kapellene i distriktet.

Ellers har dagene gått med til lesing, wordfeud og candy crush, matlaging, fine samtaler, og ikke minst: Vinspillet. Her ble det mye latter og moro. Vi holdt oss på nivå 1 av 3, og klarte en del. I overmot dro vi til med nivå 2, men det varte ikke lenge før vi gikk tilbake til 1. Aud vant, eller var bedre enn oss andre til å gjette ?

Alt i alt en variert uke med supre og lettvinte gjester! TAKK for at dere kom, og velkommen tilbake!