Gjestene dro, og det ble tomt og stille i heimen. Godt da at vi har så trivelige naboer, og at vi er blitt kjent med andre nordiske par.

BESØK OG SOSIALT SAMVÆR
Mange trivelige besøk er det blitt, til:
– Inger og Bengt
– Rita og Leif
– Ellen og Lars
– Kristin

og hos oss har vi sett:
– Inger og Bengt
– Anita og Carsten
– Kristin og Lars

I tillegg er det boule på fredager med svenskene, og det prøver vi alltid å få med oss.

Vi sykla innom Cilla og Peter på en av rundene også. Artig å se de flotte, gamle huset. Kjempesvær tomt, ute på landet.

SYKKELTURER
har det blitt mange av i det fine været. Kalde netter, under 10 grader, varme dager og ettermiddager med over 20 grader. Berre lekkert!

Vi sykla en ettermiddag med Kristin og Lars. Viste dem Ev8, og bakveien fram til veien som går til Les Arcs. Herlig tur. Håper på flere felles sykkelturer!


Siste søndag før avreise tok vi turen: Vigne Aubière, Thoronet og hadde planlagt lunsj i Entrecasteaux. Men der var det ingen mat å få. Alle cafeene og restaurantene var stengt. Off season, må vite! Unntatt en, og den serverte bare drikke. Vi heiv oss på sykkelen og spurta oppover bakkene til Salernes. Der måtte det vel være greit å få litt mat? Litt før 13.30 deisa vi innom første og beste. Men nei, der hadde de ikke mer mat igjen, fordi “tout le monde” hadde allerede vært der og spist! Akk. Sulten gnog. Vi gikk til naboen, men der ble det heller ingen mat: “il y a une problème”. Vi spurta videre og fant en restaurant til. Og der, jada, der hadde de mat å servere til sultne gjester. Takk og pris! Fort fikk vi maten også, og alle hjerter gledet seg.


På tilbakeveien ville vi prøve ev8 fra Salernes. Vi hadde sett at den var merka opp videre fra Ch Mentone, men med grusdekke.

Vi hadde sykla den veien for mange år siden, men da var det en vei for offroadsykler. Siden den nå var merka, burde den vel være ok? Og det stemte! Dekket varierte mellom sand, oljegrus og asfalt. Helt flott!


Landskapet i Provence er som skapt for sykkelturer med åser, skog og kulturlandskap.Og små, vakre, gamle landsbyer ligger på rekke og rad, med noen kilometers avstand. Kirkespirene ser du på lang avstand.


Husene er malt i vakre Provencefarger:


Og vakre, gamle steinhus, som vi også ser overalt, dette fra Entrecasteaux, et av de smaleste vi har sett:MAT OG DRIKKE

blir det som vanlig nok av. Denne gangen har vi spist på Le Four to ganger, med gjester, ellers har det blitt noen lunsjer ute, underveis på sykkel. Ikke gæernt å sitte ute i slutten av oktober og kjenne sola varme. Ellers blir gode råvarer grunnlag for måltider i heimen.

MAISON CALME
er ennå ikke solgt. Bahman har flytta ut, og vi har sagt nei til nye midlertidige leietakere. Vi har styla litt for å friste nye potensielle kjøpere. Anders har klipt oliventreet og kjørt vekk 9 sekker med kvister.

Det må vel skje noe etter hvert. Det er dårlige tider med Brexit, valg, terrorskremsel osv. Vi har satt ned prisen igjen og håper noen biter på.

Carsten og Anita har fått nøkkel og sjekker opp etter behov!

BELLEVUE
og oppgaver:
– persienna er i orden
– ny overmadrass til gjesterommet er på plass
– nye stolputer har vi ennå ikke funnet, som passer, det er vel ikke helt sesong
– ny boks til tv’n er innkjøpt, og det funker!
– nye glass til diverse formål står i skapene

Nå har vi vaska golvet og puster på ei stønd. Og hever glasset for Lorgues, Provence og rosévin.


Avreisedagen blir vi kjørt av Bengt til stasjonen. Vi tar TGV til Antibes. Lunsj og kanskje et bad – fremdeles 20 grader i vannet! Og deretter tog videre til flyplassen.

Vi har hatt et fantastisk opphold, i nydelig høstvær. Men nå blir det fint å komme hjem til familie og venner.

À bientôt.