6. oktober var det tid for høstferie i Maison Bellevue! Som vanlig, ugudlig tidlig av gårde med morraflyet fra Torp, via Amsterdam til Nice. Vi rakk bussen til Vidauban, og der sto Willy og henta oss!

FAMILIEFERIE

Det ble noen fine dager sammen med familien.

Vi fant en som leide ut SYKLER i Les Arcs:

http://www.bicycle-rentals.oustaoudaqui.com/

Det er en B&B som også leier ut sykler i alle størrelser. Første punkt på programmet var å finne en sykkel som passa til Kaja. Porten var stengt og ringeklokka virka ikke, men plutselig dukka fyren opp og snart var vi midlertidig eiere av en barnesykkel.

Bestemor og bestefar og barnebarna tok en prøvetur ute på landet, på bakveier uten trafikk.

Dagen derpå ble det sykling til KLATREPARKEN L’ARNAUDE. Vi ankom akkurat til lunsj, og da måtte vi vente en time før vi kunne gyve løs på innretningene i trærne. Det sto ikke noe om lunsjstengt på nettet, men pytt pytt, vi koste oss med medbrakt mat og drikke på de fine bordene og lada opp til utfordringene.


Bestemor ble med de andre apekattene og kjempa seg gjennom både grønn, fiolett og rød løype! Ikke lite stolt!!

Parken ligger fint til ved siden av vinutsalget, og dagen var vakker med sol og fint vær.

Dagen derpå ble det en sykkeltur for hele familien, på den gamle jernbanetraseen til St Antonin. Der hadde vi piquenique på bordene.


Bouleturnering var neste punkt på programmet, men vi rakk bare en runde før vi fant ut at skyene så så truende ut at vi returnerte til Lorgues. Da klarna det opp, og vi dro innom boulodromen for å spille videre. Der traff vi på en haug med andre spillere, det var visstnok en turnering på gang. Stor stas og stor innsats fra alle mann!


Mandag dro Fredrikstadgjengen hjem og vi henta gjester i Vidauban.

GJESTENE ble ei uke. To hele dager regna det, men gjestene klaga ikke, lesestoff er det nok av, og inne på museum regner det ikke.

Mandag ettermiddag tok vi en rundtur i gamlebyen i Lorgues, og plutselig var Anne og Magne i vinduet og inviterte til en aperitif dagen derpå. Trivelig stund i det vakre byhuset.

Tirsdagsmarkedet er et must, og deretter ble det gåtur for damene til Ch de Berne for handling av julegaver og lunsj. Uteområdet er vakkert, året rundt:


Onsdagen ble det heldagsutflukt til Les Adrets-de-l’Esterel. Der møtte vi Klara som er gift med en franskmann, og som hadde et hus der.

Og så var det klart for lunsj! I mange timer!
– hjemmelaga tapenade og grilla paprika i olje
– pissaladière = tynn, tynn pizza med løk og ansjos på = utrolig god
– oster
– eplekake

Det måltidet glemmer vi aldri!

Vi satt ute under en pergola av en vinstokk og skuet ut til havet! Fantastisk!

Stappfulle mager gikk deretter på tur i Massivet, flott fjellområde like ved huset. Klara leda oss på kjente stier, høyere og høyere opp. Nydelig utsikt:

To timer seinere, var det klart for hjemtur, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Etter to regnfulle dager skinte sola igjen, og vi var klare for kyststien ved Saint-Aygulf. I strålende sol, 22 i lufta og vindstille gikk vi stien att og fram. Vi trodde det var mulig å gå lengre, men høyvann og ulendt terreng gjorde at vi snudde. Men for en dag! 20 grader i vannet frista alle damene til et bad også.

Siste dag ble en sykkelrundtur med innlagt vinsmaking på Ch Mentone, deretter lunsj på Lou Cigaloun. Kaffen tok vi utendørs i herlig sol. Tilbake via boulebanen og ny turnering. Alle vant.

Mandagen var det hjemtur for gjestene. Sammen dro vi til Saint Rahaël for felles lunsj før damene gikk på bussen til flyplassen i Nice. Med kofferten full av deodoranter og seil til uteplassen.

Takk for trivelig samvær og velkommen igjen.