Gjestene dro, og vi ble aleine igjen. Været bedret seg, og sykkelturer sto på timeplanen!

– St. antonin- runden
– Beatrice- og Roubinerunden
– Vigne Aubière, Le Thoronet, Cotignac, gamleveien til Salernes, Villecroze

Det er bare lekkert å sykle på landsbygda i Provence i mai! Blomster i mange farger lyser mellom grønne blader, duftene flørter med luktesansen, vinrankene lover godsaker ferdig til høsten, matmarkedene renner over av sesongens grønnsaker og bær, fuglene jubler og bikkjene bjeffer. Og du sykler og suger inn. Og stopper for medbrakt lunsj under et oliventre. Eller kanskje en “formule” i en av de små landsbyene. Et peut-être un demi, pichet de vin, carafe d’eau?På den lengste runden Observerte vi stor sportslig aktivitet: sykkelløp forbi Le Thoronet og løpe- ned- fra-fjellet i Cotignac. Mange svette folk i tettsittende utstyr! Vi tørka svetten på en restaurant og gledet oss over husfasadene og fontenen på torget.


17.mai ble feiret i Bellevue. Vi ba inn naboene, og det ble servert tradisjonell kost: laks og jordbær, og vi gratulerte med dagen med bobler i glasset. Slapp lettvint unna bunadsskjorte-stryking og såre bein.

Som vanlig fikk vi med oss boule et par fredager. Og det var stor stas da begge jentelagene vant!

Hameaux de provence
er fremdeles ikke solgt. Vi fornya kontrakten med Bahman, greit å ha en leieboer, som også er grei å få sagt opp. Tror vi.
Det dumpa inn et brev i postkassa fra en megler i Dr House immobilier. Hun ville gjerne selge huset vårt til sine klienter. Vi tvilte vel på om hun hadde en “på handa”, men avtalte et møte dagen før vi dro, og så er huset plutselig til salgs i dette firmaet også. Så da får vi se om det snart skjer noe..

Bellevue har fått malt murer, ny motor i svømmebassenget, nymalt oppmerking – dette ble bestemt på siste årsmøte.

Siste par dager går gjerne med til litt ordning og fiksing, rydding og vask, klipping av hekker og busker og luking. Snart kommer det nye gjester, og vi ønsker at ting er på stell. Oppdrag ny vaskedame er foreløpig gitt opp. Enten svarer de ikke på telefonen, eller så kan de ikke vaske når vi har behov. Det er en lettstelt leilighet, så den er grei å vaske selv. Vi tenker på å lage ei liste på hva som bør gjøres.

Hjemreisedagen ga oss streik på jernbanen, bussene til Nice sentrum og flygelederstreik på flyplassen. En rekke fagforennger streiker mot regjeringens forslag til nye arbeidslover, og aksjonene toppet seg torsdag, melder Aftenposten.

Men så var vi så heldig at Cilla og Peter skulle hente gjester på flyplassen og vi fikk sitte på! Vi hadde god tid og surra rundt, hadde en lang lunsj, og jaggu kom vi oss av gårde til tida!

Litt språkforvirra blir vi alltid. Svorsk/Skavlandsk med svenskene, norsk/dansk med Bahman, engelsk med meglerne og fransk med resten. Språk er morsomt!

Med vakre Provencefarger sier vi: À revoir, à bientôt Bellevue og Lorgues!