GJESTER NR 1, 2.-7. mai

Etter ei uke aleine var det tid for å hente de første gjestene: Arne og Sigrid. De skulle komme seint til Nice, så vi kjørte til kysten og spiste middag der. Men først rakk vi en sykkeltur i finværet.

5 dager i flott vær, med sol og bra temperatur betyr turvær:

TURER
– sykkeltur med lunsj i St Antonin
– gåtur for damene på pilegrimsveien fra Lorgues til Abbayé de Thoronet. Gutta tok syklene på bilen og parkerte den ved målet. Inger og Bengt satt på og gikk tilbake. Bra opplegg!
– Ch de Berne med lunsj
– sykler med på bilen til St Maxime og sykkelrundtur på Ramatuellehalvøya med lunsj på Ednastranda. Vi besøkte Port Grimaud og St Tropez også. Det var vanvittig mye trafikk denne fredagen etter Kr. Himmelfartsdag. Sikkert et inneklemt dag for franskmenn også. Ankomst Ednastranda ca kl 13.00 og helt fullt! Vi måtte vente ca 1/2 time på bord og 1 time på maten.

MARKEDER
Gjestene fikk med seg hele tre markeder:
– tirsdagsmarkedet
– vide grenier (loppemarked). Her ble det innkjøpt leker til barnebarna og bilder til veggen! Kupp!
– blomster- og biemarked hvor det er fokus på blomster og bieprodukter og provencalsk opptog


Vi satte gjestene på toget, og seinere samme kveld var det tid for henting av

GJESTER NR 2, 7.-12. mai
Dvs Ann-Mari og Trond og Beate. Litt forsinka, men ankomst Bellevue rundt midnatt.

Da forsvant det fine været, det ble vind, litt regn, litt sol og bra temperatur.

UT PÅ TUR
brocante og lunsj på Ch de Berne. Der ble det innkjøpt noen fine drikkeglass, og huseierne fikk overrakt en vakker bolle. Tusen takk!


KYSTSTIEN – Chemin des Douaniers
Vi kjørte til St Agylf, parkerte i den vakre parken og gikk kyststien att og fram til havna. Det blåste friskt, men opphold og god temperatur. Lunsj før hjemreise.
Mer om kyststien (fransk side)

På tirsdag var det igjen marked og vi kjøpte inn mat til middag. Deretter dro vi til Flayosc og spiste lunsj i strålende solskinn! Kirsti tok beina fatt og gikk tilbake, mens resten av gjengen kjørte bil, men alle beundret de vakre valmueengene.


Onsdag var temmelig dårlig vær, noen gikk topptur, andre gikk på byen, og alle gikk og spiste mat på Le Four om kvelden. Der var det fullt hus og nok mat! Lammeskank x 3 og kalvekjøtt x 2 ble skylt ned med vin i rosa og rødt. Deretter greide vi å trykke ned enda mer: hvite damer, sjokoladefondant, irish coffee mm.
Denne kvelden ble også avrundet med ny type kortspill, ukjent for vertskapet, som dermed også tapte så det holdt.

SUMMASUMARUM

har vi hatt besøk av lettvinte, positive gjester hele veien. Smil om munnen, glad latter og hyggelig samvær!

Alle har hjulpet til, og vi har fortært det ene gourmetmåltidet etter det andre. Støvsugeren har gått og oppvaskhjelpa har tørka der det har vært nødvendig!

Siste gjestene hadde uflaks med været, men griner de av den grunn? Nei og atter nei.

Takk til alle, og velkommen igjen!