Da dro gjestene, og det ble veldig stille.

OKTOBER I PROVENCE

Været var brukbart: kjølige netter og varme dager, og det ble en del sykkelturer på gamle tomter.
Oktober betyr høst i Provence også. Løvtrær og vinmarkene kler seg i gult, oransje og rødt.

Herlig med lunsj ute i sola, enten på terassen eller underveis. I Le Thoronet spiste vi galette på en restaurant på det lille torget.


ARBEID I HEIMEN

fortsatte med maling av veggene og døra i gangen. Ble så fint atte! Fikk plass til vaskeutstyret også, ved siden av kalkmykneren i det nye skapet.

Nå gjenstår bare døra til boden ute. Den kommer snart, men etter vi har reist.

Anders har klipt oliventrærne, både i Bellevue og Maison Calme: 11 søppelsekker!

ANDRE HØSTTEGN

er jakta! Vi tror det jaktes på villsvin og hjort nå. Det gjelder tydeligvis å ha refleksvest på seg når man går tur i skogen og i utmarka. Ellers kan man bli skutt..? I Norge har jegerne på seg kamuflasjeklær for å gå i ett med omgivelsene, men her utstyrer man seg med glorete refleksvester! Og sitter fem meter fra bilene sine og speider inn i skogen. Underlig. Men vi hører det blir skutt, så de får vel noe. Som blir til “Daube de sanglier” etter hvert.

Sirkus må være en favoritt. I den lille byen vår dukker det stadig opp nye tilbud. 5 euro for barn. Da har man jo råd til å ta en tur.

BESØK

Vi har vært på flere hyggelige besøk:

– til Inger og Bengt på middag
– til Rita på lunsj

og hatt besøk av

– Ellen og Lars og Rita til lunsj

Trivelig med hyggelige naboer og norske familier!

GAMLEBYEN

i Lorgues er spennende og vel verdt en vandring. Mange artige detaljer på fasader, dører og vinduer. Små torg og fontener møter deg plutselig rundt en sving!


Det var artig å se gamlehuset til Rita og Leif! Veldig fint. Vi krysser fingrene for at vi begge får solgt gamlehusene våre. Rita har fått nøkkel og skal sjekke Maison Calme og Maison Bellevue, hvis det trengs. Godt å vite!

SNART HJEMTUR

Vi rydder og vasker og gjør klar for neste gjester, som sier de vil ha en novembertur.

Innom den fine, lille bokhandelen i sentrum – utrolig hva den rommer! I dag hadde de kledd seg ut med Asterix-effekter.


Deretter bunkra vi oster og avslutta med litt drikke på Bar Grillon. Medbrakt lesestoff fra bokhandelen.

Nå har vi spist oss igjennom diverse dypfryste delikatesser, alt fra kyllingnuggets til mange kilo med entrecote! Restepizza er også fortært. Men den er god, nemlig fra Pizza Italienne!

Bengt kom med utskrift av boardingpassene – printeren vår ville plutselig ikke. Og skal kjøre oss til toget i morra tidlig! Flott med sånne naboer! Som dessuten også passer på at bukser og briller blir tatt vare på etter bouleturnering. Surrehuer som har det alfor travelt ?

I morra lunsj med Elisabeth i Nice og så er vi plutselig hjemme igjen.

Au revoir Bellevue!