Tre uker i august – med sol og varme, nærmer seg slutten. På Nice airport traff vi på Inger og Bengt (naboene i Bellevue). De kom bare litt etter oss, så da passa det bra å kjøre sammen til Lorgues!

Vi ankom i rester av hetebølgevarmen som hadde vart i 5-6 uker. To dager med 35 var varmt. Deretter kom det torden og regn i to dager, og deretter har vi hatt perfekt temperatur mellom 24 og 32. Kjølige netter til å sove godt i.

Vi skulle fått besøk den siste uka, men sportsentusiasten råkjørte litt i overkant på sykkel, datt på grusen og fikk et brudd i skulderbladet. Skikkelig kjedelig! Så da ble det ikke noen tur på dem.

Gamle menner må være mer forsiktig! Anders datt flere meter ned av stigen ved dugnad på fjellkirka, fire dager før avreise. Temmelig mørbanka, men heldigvis ikke brudd. Så vi kom av gårde. Sykkelturer har det blitt, men litt forsiktig denne gangen.

SYKKELTURENE har gått til kjente steder som
– St Antonin
– Flayosc på bakveiene
– Tourtour med bakveien nedover via Flayosc
– St Antonin, Ch Mentone, Ch de Berne
– Thoronet, Vidauban
– Strandturer med bad i St Raphaël
– Vigne Aubière, Carcès, Montfort, Carcès, Entrecasteaux, St Antonin – Ny Rute!
– Miks av eksisterende ruter

Anders har oppdatert og laga nye ruter! Se i permen. 21 ruter å velge mellom!

ARRANGEMENTER
er det mange av om sommeren i Lorgues:

– markedsdag hver tirsdag
– bondens marked og loppemarked hver fredag
– musikk fredagskveldene, ulike steder
– Provencedag med opptog, demonstrasjon av gamle teknikker og okseløp!
– nuité artisanal: levende musikk flere steder + salg av håndsverksprodukter

Her fra okseløpet hvor man også kunne kjøpe grilla pølser og drikke til en slikk og ingenting!

Vi deltok også på lunsj- jazz på Ch de Berne for første gang. Flott musikk, god mat og hyggelige franskmenn ved bordet.

Det har ikke vært mange nordmenn rundt forbi, men vi har hatt hyggelig selskap av Rita og Leif: til aperitif og boule. Noen har egen boulebane og er veldig gode!

RESTAURANTER
er det mange å velge blant i Lorgues. Det er stadig noen som blr nedlagt og andre som kommer til. Eksisterende restauranter bytter av og til kokk, så det er ikke like lett å anbefale.

Vi har prøvd Les Planches – nesten øverst til venstre – på andre siden av lekeplassen i hovedgata. De har fersk fisk tirsdag og fredag – på markedsdagene. Godt! De har også “planker” med spekemat og ost, eller begge deler. Veldig bra!

Vi spiste også god Aioli på La Paranthese – ny, liten restaurant i den andre enden av gata.

Rève d’Isabelle ved kirken er slutt, dessverre. Men La Bulle Sucree som er navnet på den nye restauranten, samme sted, får mye skryt på Tripadvisor.

L’Estellan på vei ut av Lorgues, mot St Antonin hadde super mat, med konseptet: bare en tre-retter som ikke kan byttes ut – er blitt solgt til nye eiere. Samme navn, nå oppe lunsj og kveld, onsdag til søndag. Vi har ikke prøvd den.

MAISON BELLEVUE
er super med god plass, både inne og ute. Og så har det vært herlig med mange bad i bassenget på varme ettermiddager. Tone og Willy har kjøpt fine stoler, som er lett å finne blant alle de hvite!

Vi har hatt møte med Paul om oktoberjobben og er spente på hvordan det blir! Fliser til dusjen er innkjøpt, ellers ordner håndverkerne resten!

Barna spanderte nytt TV også! Takk! Som nå har fått plass på et tv-bord. Opplegg for å se NRK-direkte står i mappa.

Fast-telefonen virker også, endelig! Det viste seg at batteriene var utlada! Nå er det meste på stell. Det eneste vi venter på er en parkeringsbot som noen pådro seg ved lac’n. Det tar sin tid i dette landet!

CARTE GRISE – kom vi da plutselig på hadde feil adresse. Vi måtte bare innom fire kontorer før vi fikk ordna med bestilling av ny adresselapp:
– Skoda salgskontoret i Puget som henviste oss til
– Carte grise cafe ved Le Muy som henviste oss videre til
– Mairerie i Lorgues som sendte oss til
– Police municipal

og der fikk vi ordna det gitt! Tar bare tre uker, siden det er august og ferie. Vi har ordna med fullmakt til Rita, så hun fikser det dersom lappen kommer rekommandert!

Vinstokkene står fulle av snart modne druer. Her blir det mye god vin!

Augustkveldene blir stadig tidligere mørke. Fint å vandre hjem i skinnet av gatelyktene.


Nå har vi vaska golvet, og i morra tidlig er det hjemtur. Men om ikke lenge er det ny tur til Lorgues og Bellevue ?