Fire herlige uker i Provence er over. Vi har hatt noen få regndager, men ellers har det vært stort sett deilig, norsk sommervær: sol og over 20 grader. Det betyr mange timer ute hver dag, på sykkel, på gåturer, avslapping og lesing i godstolen. Legg til ferske, kortreiste råvarer, lange måltider og hyggelig samvær. Til sammen blir det en bra kombinasjon av treningsleir og inspirasjonseminar.


BELLEVUE er denne gangen oppgradert med nytt utebord + 8 stoler. Passa perfekt. Kjøpt på marketplace av en mann i Vidauban. Han hadde heldigvis varebil og kjørte det hjem for oss, ellers skjønner jeg ikke hvordan vi kunne fått det til. Han ble bleik da han skjønte bordet skulle ned noen trapper. Med hjelp av naboen gikk det også! 


På loppemarkedet hanka vi inn noen flere drikkeglass. Kjekt å ha.


SYKKELTURENE har gått til kjente steder: 

  • Tourtour – Ampus
  • Flayosc
  • Saint Raphaël
  • St. Antonin
  • Ch de Berne
  • Ramatuelle og NYE Ednastranda
  • Le Thoronet
  • Martinette
  • Les Arcs, Trans
  • Draguignan


Det er berre lekkert å sykle mellom vinmarkene, gjennom skogen, innom landsbyer, til havet, medbrakt lunsj, eller restaurantlunsj.


Vi koser oss med mat og drikke, og Anders er heldig som oftest ender opp med to desserter.


UTFLUKTER

Boulevenner inviterte til fjelltur i Basse Verdon, ca 10 km, med utgangspunkt i Quinson.  Åtte personer og en hund hadde en hyggelig tur, i fint vær. Først gikk turen langs innsjøen. Vakkert! Deretter gjennom en våt hule, gjennom en urskog, og deretter opp på fjellet til kirken. Matpause med utsikt før retur. Flott tur! Sjekk den fargen på vannet da!

PROVENCETRÅKKENs ansatte har ferie denne gangen. Dvs litt utforsking er artig, derfor ble det en natt på Nestuby vinslott utenfor Cotignac. Det ble en positiv opplevelse. Fint rom, hyggelige ansatte, kjempestort basseng, god vin og deilig middag på restauranten i nærheten. Ankepunktet er avstanden til Cotignac, tre kilometer uten gatelys. Eventuelt må transport fikses, eller alternativt take-away den ene av de to dagene vi skal bo der. 

LES BAUX DE PROVENCE OG SAINT REMY DE PROVENCE

Sammen med norske venner tok vi turen nordvestover. Målet første dagen var Les Baux og kunsthula: Carrières de Lumières. Vi ankom i passe tid til lunsj og var så heldig at vi fikk plass på en restaurant med utsikt! Masse folk og biler. Mest franskmenn. Vi lurte litt på hvorfor det var så mange folk, men kom på at det var jo «congé» – høstferie for skolebarna.

Heldigvis hadde vi kjøpt billetter til «spektakelet» på nettet så vi slapp å stå i den lange køen. I kunsthula var det denne gangen en forestilling med bilder av Van Gogh og japanske malere. Foto på alle flater, til og med i taket. Bildene skiftet og beveget på seg, til musikk. Skikkelig artig opplevelse.


Ca en mil unna ligger Saint Remy hvor vi overnatta på et lite hotell, rett ved sentrum. Hyggelig betjening og god frokost!

På kvelden havna vi på restaurant: La Gousse d’ail (hvitløksfeddet). Det ble litt av en opplevelse med ansatte tatt ut av en film: to stk aldrende personer og en yngre mann som likna veldig på en sjakkspillende forfatter. Dekorasjonene i lokalet var også meget spesielle: maksimalisme, og innerst ved toalettet snubla vi over et museum av gamle transport-mini-kjøretøyer. Artig! Maten var god også!


Formiddagen etter gikk vi på kryss og tvers i gamlebyen, smale bilfrie gater med spennende butikker. For å oppdatere oss mer på Van Gogh besøkte vi byens museum: Musée Estrine som hadde en fin presentasjon av Van Gogh som bodde i denne byen det siste leveåret. Han la seg frivillig inn på stedets asyl, han slet psykisk. Likevel var han produktiv og malte ca 150 malerier dette året. Museet viste en film som dokumenterte hvordan landskapet inspirerte Van Gogh. Interessant! En bok om hans opphold ble med hjem i leiligheten. 


Alle var enige om at det hadde vært en fin tur. 

HJEMTUR i morra, og dagen har gått med til rydding og vasking. Litt dårlig vær så da ble det fem-minutteren til Listhaug, opp trappa til byfjellet. 

Heldige vårs er bedt til middag hos naboen i kveld. 


I morra blir det det vanlige opplegget med tog til Antibes for lunsj, deretter Nice, Amsterdam, Torp.

Au revoir, maison Bellevue.