INDIAN SUMMER

Etter at gjestene dro, fortsatte finværet. Ikke en dråpe regn, og hver dag i hele oktober med sol og temperaturer over 20 grader. Kjølige netter og varme dager. Fantastisk! Men det er tørt nå, det har bare regna en gang i sommer. Vin- og olivenhøsten var to uker tidligere enn normalt. Det betyr lavere kvanta pga tørken, men bedre kvalitet!


PROVENCETRÅKKEN

Etter hyggelig ferie med venner og familie, var det på tide med arbeid! Vi tenkte vi ville overnatte på gjestehuset på utsida av Cotignac, men det holdt tydeligvis sesongstengt. Dermed valgte vi hostelleriet midt i landsbyen. Vi stussa litt på at det ikke kom opp som valg på nettsida til booking.com, men på en annen nettside var det bare å bestille.

Siden “løypa” ble lagt om til å bli to netter i Cotignac, ville vi sykla opp mulige dagsturer. Den første vi prøvde oss på, var en rundløype som gikk via en liten bakvei til Correns, Chateauvert, og deretter på den andre sida av elva. Det ble ingen suksess. Dårlig dekke og mye bakker! Den andre dagen sykla vi (nesten) runden som den skulle vært dersom vi overnatta i Correns. Helt ok, ca 45 km. Vi tenker også at vi vil tilby et annet alternativ som er ca 35 km. Anders måler avstander og noterer!

Litt seint på ettermiddagen banka vi på herberget, uten at noen reagerte. Ikke fra den ene kanten, ikke fra den andre kanten. Til slutt ringte vi, og da kom det endelig ei dame og viste oss inn. Bookinga var ikke registrert, men det var plass til oss, selv om det sikkert egentlig var stengt. Fine rom, sentralt i byen. Deilig mat på en restaurant i hovedgata: tre retter for 14 euro!

Vi var også innom Maison de Midi i Lorgues for å kikke på romma og snakke med Jette. Sjarmerende sted hvor alle rommene er forskjellige. Vi har også bestilt middag der, til siste kvelden. Og sykler, i tillegg til våre egne. Dette blir bra!

SYKKELTURER

ble det så klart flere av, i alle retninger. Det er toppers!

– Antonin-runder
– Flayosc
– Salernes
– Vidauban – Thoronet
– Les Arcs
– Vigneaubière, Saint Jaume

Herlig å bruke kroppen, og så er det så godt med en “premie” på toppen!

Vi har gått til innkjøp av 3 VVT-sykler/offroad. Veldig gode å sykle på. Kan brukes av gjester og deltakere på Provencetråkken. Super service på Decathlon i Puget!SOSIALT SAMVÆR

Veldig hyggelig å kjenne stadig flere som bor eller har feriehus i Lorgues! Stas med fredagsboulen med svenskene, og lunsjer og middager både her og der.

Vi har spist deilig mat hos Rita og Leif, Lars og Ellen, Kolbjørg og Sivert og Bengt og Inger. Veldig hyggelig samvær med aperitif hos Susanne og Steen også.

Vi sykla/gikk Saint Jaume-runden med Kolbjørg, Sivert, Tone og Gunnar. Trivelig. Med lunsj i olivenlunden underveis.

Av gjester har vi bare hatt Bengt og Inger på besøk, og Carsten og Anita til en aperitif.


BELLEVUE

er et herlig sted å være. Det er stadig litt vedlikehold å gjøre: busker og trær må trimmes, ugress lukes, og avfallet må kjøres vekk. Anders trimma oliventreet veldig bra i år, nå ser det ut som det skal!

Årets prosjekt skulle være å bytte ut kanten med nye treskiller. Vi kjøpte en diger haug på Hyper-U og satte i gang. Men det var ikke så enkelt, nei. De gamle som ikke var råtne, var nesten umulige å få opp. Selv med lånt spett og slegge fra Cilla og Peter. Prosjektet er derfor utsatt til 2018:
Vi var bekymra for varmtvannstanken også, vi hørte det rant. Innom rørlegger som sa at det ikke var farlig, og han skulle komme innom 12.30 om to dager for å justere litt. Han kom ikke. Innom igjen for å avtale ny tid: om to dager, samme tid. Han kom ikke. Så da er servicen også utsatt til 2018.

MAISON CALME ENDELIG SOLGT

Vi hadde første møte “Compromis de vente” i august. Det siste møte med kontraktunderskriving ble satt til første halvdel av oktober, seinest 16.10. Det skulle det ikke bli, møtet ble foreløpig utsatt til 24.10. Men vi hørte ingenting, så vi var innom notaren for å purre. Neida, det ble ikke da heller, møtet kunne ikke finne sted før i november. Altså etter vi hadde dratt hjem. *Sukk* Da måtte notaren representere oss, og det måtte skrives en ny fullmakt.

Men så plutselig fikk vi en mail med spørsmål om vi kunne komme 31.10, kl. 08.30? Og det kunne vi, for det rakk vi akkurat før vi skulle hjem med flyet samme ettermiddag! Hurra! Da hadde sikkert noen snakka sammen! Forklaringa på utsettelsen var at sameiet hadde gjort noen nye utregninger som fikk økonomiske konsekvenser for den nye eieren. Og da hadde han plutselig 10 dagers angrefrist igjen. Men han angra ikke. Heldigvis. Tror vi var fornøyde begge parter.

I gamle huset hadde vi vært mange ganger for å rydde og vaske og feie. Naboen insisterte på at vi skulle klippe oliventreet på hennes side også, så da ble det mer jobb og mange søppelsekker i bilen.


Vi feira med en tur til Le Jardin de Benjamin, gourmetrestauranten med 1 stjerne på Chateau de Berne. Fire retter til lunsj, med en ekstra amuse bouche først, og makroner til slutt. Riktig godt alt sammen.

Området rundt slottet er virkelig vakkert. Oliventrærne har sin egen frisør:
Vi reiste hjem slitne, men fornøyde med at salget endelig er godt i orden. Og gleder oss allerede til neste tur til den vakre, lille byen Lorgues.