Vinterferie i Lorgues, 02.02-16.02.

Vi tok morraflyet, som vanlig, fra Sandefjord, via Schipol, til Nice. Ankomst på tida, men det var togstreik. Igjen! Nesten ingen tog gikk akkurat denne onsdagen! Dette hadde vi heldigvis sjekka opp dagen i forveien, og vi hadde en plan B: buss fra terminal 1 til Vidauban. Den skulle gå 12.15, og det rakk vi! Super ekspressbuss som brukte 1 1/2 time. Ankomst Vidauban ca kl 14.00, og der sto Cecilia og venta! Vi takker og bukker for vennligheten.

I Bellevue så alt strøkent ut etter de forrige leietakerne. Brukbar temperatur og vi la inn en “ankerpils” på terrassen.
VÆRET
har vært skiftende: fra 8 grader og striregn til 18 grader og sommerfølelse. Ullstillongs den ene dagen, og kortarma T-skjorte og oppbretta bukser den andre dagen. Det er februar og vinter i Provence. Men altså med hint av vår og varm sol i vinterbleke kinn.
Det hadde visstnok vært mildere enn vanlig i vinter, i området, og mimosa- og mandeltrærne blomstra vakkert og heftig!


SYKKELTURER

ble det opptil flere av:
– Antoninrunder
– Draguignan
– Saint-Raphaël

BILEN PÅ SERVICE

Det var tid for EU-kontroll, og vi booka tid på verkstedet ved Hyper U. Det skulle vise seg at denne gangen fikk vi mangellapper. Forstillinga var feil og to dekk måtte byttes. Da var det å reise ned til Skoda i Puget og bestille tid – og i samma slengen tok vi den årlige servicen. Vi trodde vi skulle få tilbake bilen samme dag. Men nei, her var det mye å rette på og mange deler å bestille, så det tok flere dager. Men med sykkel kommer vi oss fram. Deilig Moule frittes i Saint Raphaël, deretter sykkel på tog til Les arcs, og fin bakketrening hjem.

Dagen før retur til Norge sykla vi ned for å hente den igjen, i vakkert vårvær, via Rocqebrunne. Vi la inn lunsj ved Les Rocher, med medbrakt pizzarester fra L’Italienne.


GOD MAT OG DRIKKE

blir det alltid. Vi spiste nydelig Aioli i St Antonin, på Lou Cigalou. Siste søndagen var det Brocante på Ch de Berne, og vi fikk en fin tur dit, med innlagt lunsj. Anders sykla og Kirsti gikk. Overskya morgen med oppklarning, og sol på ettermiddagen!
Oftest blir det måltider i heimen, her er det nok av gode råvarer å få kjøpt. Vi ba Cecila og Peter til lunsj, som takk for kjøringa. Det ble en trivelig stund.

Vi var også så heldige at vi ble invitert til middag, både til Anne og Magne, og Ellen og Lars. Veldig stas!

BOULE

med svenskene på fredager er en artig og sosial aktivitet. Den er populær, og det er mange som møter opp. Da var det også nydelig sol og varmt. Jentene vant!

MAISON CALME

er fremdeles ikke solgt, så vi kontakta Compagnie Provencale for å sette inn huset til salgs hos dem også. En sympatisk iraner/dansk/fransk-mann har tatt på seg oppdraget. Og han har til og med flytta inn i gamle leiligheten. Det må man si er å gå inn for saken… Nåja, han trengte et sted å bo inntil videre så vi har undertegna en leiekontrakt. Fin ordning for begge parter.

Vi var bortom huset og feia og vaska og traff på naboene som hadde store smil i fjeset, som vanlig. Den nye naboen har meia ned hekken og stabla murblokker klar for ny mur. Dette hadde vi sagt ja til i høst, og tenkte det måtte bli ok. Den nye megleren var veldig betenkt for tomrommet, men etter å ha skrevet brev + snakka med dama, har vi beroliga alle: muren kommer opp i slutten av måneden. Da tror vi på det!

HVERDAGSLIV

i Bellevue, er som hjemme: litt husarbeid, litt maling og innredning av den nye boden, handling og matlaging.

Formannen i sameiet hadde to tips på damer som kunne vaske leiligheten, og Anne hadde en tredje! Disse må vi sjekke ut neste gang vi kommer ned.

Med ebokbib-appen har vi tilgjengelig et helt bibliotek, i tillegg til våre egne bøker. Supert på tur! Hola better internett funker som bare det, og vi følger med på Anno og islandsk krimserie.

Og så må vi jo trimme litt hver dag. Om ikke annet blir det trappetrening på vei opp til St Ferreol: 120 lange trinn, uten stopp, så fort du kan. Det får blodpumpa til å banke skikkelig!


Lars kjørte oss til Les Arcs i god tid. Takk! Toget gikk etter planen, og vi kunne vinke adjø til den vakre vintervåren i Provence for denne gang.