INTERNETT – fortsettelsen

Jada. Vi kom på nett etter hvert! Kirsti brukte litt tid på å sjekke nettsidene til Orange. Det var nyttig! Der sto det status på vår forespørsel. Dato, men ingenting mer hadde skjedd. Tekniker skulle komme seinest fire dager etter vi skulle dra hjem. Jahaja.
Men se der ja – engelsktalende hjelpetelefon! Nei – nummer ikke i bruk.
Deretter så vi lyset: få hjelp av Orange via chat! Og der fikk vi endelig kontakt og forståelse for at ting ikke virka etter tre uker med klaging, og vi skulle hjem snart! Det kommer en tekniker i morra formiddag! Johoo! Til og med på en lørdag! Mannen dukka opp han, og allerede ved inntreden i heimen, lyste det plutselig grønt på liveboksen – på det rette stedet!!! Det var jo lett å finne den feilen – sa mannen… At det går an. Men nå virker det som det skal!

AUTOMATISK VANNING

Neste prosjekt var vanningsanlegget. Vi prøvde å programmere vanninga, men fikk det ikke til. Innom gartneren på sletta. Dingsen er for gammel – ny må til. Han satte den opp for oss, og vi taua hjem og håpa det beste. Men Anders fikk ikke montert den. Ny tur til gartner som kom innom og skrudde både vel og lenge. Niks – den lakk. Ny tur til gartner som måtte innom enda en gang! Men nå funker den også! Hurra.

FLERE PROSJEKTER

– skrape og male terassetaket
– skru opp kroker til ting og tang i garasjen
– vaske og male utgangsdøra
– nytt grillbord
– reparere sykler
– oppdatere sykkelrutene
– flytte resten og ordne i Maison Calme

SYKKELTURER

Det ble tid til sykling også! Mest på gamle tomter:
– st Antonin
– ch de Berne
– Le Thoronet – Entrecasteaux – Salernes – Villecroze
– Le Thoronet – Carcès – Cotignac – Salernes
– Le Thoronet – Vidauban
– Tourtour med bakvei til Flayosc
– Aumèdes, Ch Roubine, bakvei til rundkjøring ved Draguignan – Flayosc
– Byrunden
– Saint Raphael med obligatorisk lunsj på Le Poussin Bleu


MAT OG DRIKKE

finnes det mye godt av i Frankrike! Denne gangen hadde vi det så travelt at det ble for det meste måltider hjemme. Men med god plass på det nye kjøkkenet og nydelig utsikt på den nye terrassen er det ingen grunn til å klage!

Vi så at L’Estellan var stengt for oppussing, og på hjemmesidene står det at restauranten er solgt, og nye eiere skal ta over. Blir jo spennende hva de finner på.

Nytt i byen:
det er kommet en iskrembar, som også har mat: Any Daniel, på den andre siden av hotellet. Populær!

Ved siden av Dream Love er det kommet to nye:
La Place og L’Apostrophe.
Vi vet ikke noe om dem.

Ti-Caz har åpnet igjen etter å ha vært vinterstengt.

Rita og Leif tipsa om skikkelig god kebab i gata bak postkontoret. Vi fikk ikke prøvd den, det var stengt da vi var der.

Brød til frokost blir handla forskjellige steder:
I hovedgata, i den gule rundt hjørnet, eller ved mølla. Alle har gode “pain aux cereales”. Bakeren ved intermarché har brød uten gluten og melk, sikkert andre også.
Hos baker’n får du kjøpt gode quicher (paier) og fougasse også. Supert å ha med på picnik, gjerne med litt salat til.

BELLEVUE

Leiligheten er en av 17 boenheter. De fleste er ferieleiligheter. Hyggelige folk! Og særdeles heldige er vi med nærmeste naboer: Bengt og Inger fra Sverige! Vi har vært på aperitif og lunsj, og de har også invitert oss med på bouleturnering som foregår fredager på boulebanen ved svømmehallen. 12-18 stk. Skikkelig artig! Etterpå lunsj på Park for de som ønsker det.

Vi har også hatt besøk, og gått på besøk til Rita og Leif. Og siste kvelden var vi sammen på Le Four! Stas.

Vi henta Yolande og Anne-Marie til kaffe og kaker en ettermiddag. De hadde munnen full av skryt!

VÆRET

Været har vært superbra med sol og 20-28 grader! Avisa meldte om fem grader varmere enn normalt for årstida. Etter svett jobbing og sykkelturer er det herlig med et dopp i svømmebassenget! 25 grader ble det etter hvert!

MARKEDER

Vide grenier samla som vanlig massevis av utstillere. Og vi fikk kjøpt glass, leker og bilder! Bra med gjenbruk til en billig penge! Tirsdagsmarkedet prøver vi også å få med oss. Her får man det meste.

MAI I PROVENCE

Naturen er på sitt vakreste. Det blomstrer i alle farger og platantrærne og vinmarkene skinner i ulike grønne nyanser.

MAISON BELLEVUE

Vi har kost oss veldig i Maison Calme. Vi kommer til å kose oss ennå mer i Maison Bellevue! Byens fineste leilighet! Håper og tror at kommende gjester vil like seg også!


AVREISE

Avreisedagen stilte vi tidlig om morgenen på holdeplassen Real Calamar. Tedbussen kom presis som vanlig og fraktet oss på behagelig vis for 1 euro 30 cent pr stk.

Ankomst Torp i sterk vind, 12 grader, skya. Men opphold – nesten helt hjem! Sekk på ryggen med 7 andeconfitbokser var skikkelig opp-pakking på sykker’n. Men hjem kom vi, i god behold. Og nå gleder vi oss allerede til neste tur nedover!